زمان دقیق سخنرانی سید حسن نصرالله مشخص شد/ این سخنرانی به معنای شروع جنگ است؟ – تاجر ونیز
زمان دقیق سخنرانی سید حسن نصرالله مشخص شد/ این سخنرانی به معنای شروع جنگ است؟ – تاجر ونیز
به گزارش تاجر ونیز به نقل از مهر؛ سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان روز جمعه ۱۲ آبان قرار است سخنرانی کند. سخنرانیای که بسیاری از کشورهای عربی و غربی منتظر آن هستند و بسیاری میگویند این سخنرانی سرنوشت جنگ حماس و اسرائیل را مشخص میکند.
شبکه المیادین گفته تمام خاورمیانه نفسهای خود را پیش از این سخنرانی حبس کرده و کاخ سفید هم اعلام کرده که این گفتگو را از نزدیک پیگیری میکند. اما ماجرای این سخنرانی چیست و تاکنون چه جزئیاتی درباره آن منتشر شده است؟
از آغاز جنگ میان حماس و اسرائیل تاکنون دبیرکل حزب الله لبنان نه سخنرانی داشته و نه واکنشی به این تحولات نشان داده است. اما حالا گفته میشود سید حسن نصراله قرار است ساعت ۱۵ روز جمعه سوم نوامبر و ۱۲ آبان به وقت بیروت سخنرانی کند. هنوز جزئیات این سخنرانی مشخص نیست اما تاکنون سه تیزر تبلیغاتی بسیار کوتاه در این باره در شبکههای اجتماعی منتشر شده که در همه آنها سیدحسن نصرالله در کنار نشان حزب الله لبنان دیده میشود. در یکی از این تیزرها آرم جزب الله لبنان بر دیوار آویخته شده که دبیرکل حزبالله لبنان وارد صحنه میشود و با نگاهی که به این نشان از صحنه خارج می شود. روی این آرم نوشته شده «فان حزبالله هم الغالبون» ( این حزب خداست که پیروز است).
این ویدئوی کوتاه، به همراه آیه ۵ سوره اسراء در حال باز نشر در شبکههای اجتماعی است که خداوند میفرماید: «فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَیْکُمْ عِباداً لَنا أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّیارِ وَ کانَ وَعْداً مَفْعُولاً ». (پس چون وقت انتقام اول فرا رسد بندگان سخت جنگجو و نیرومند خود را بر شما برانگیزیم تا آنجا که در درون خانههای شما نیز جستجو کنند. و این وعده (انتقام خدا) حتمی است).
سخنرانی سیدحسن نصرالله مقدمه جنگ است؟
واکنشها در داخل و خارج از لبنان به سخنرانی روز جمعه متفاوت است. برخی گروهها و افراد از این سخنرانی حمایت کردهاند و برخی دیگر گفتهاند این سخنرانی در راستای تشدید تنشها در منطقه است.
روزنامه رایالیوم در مطلبی به سخنرانی روز جمعه حسن نصرالله اشاره کرده و گفته: دبیر کل حزب الله لبنان هفته گذشته از رهبران مقاومت فلسطین خواسته به لحظه سخنرانی او در تلویزیون توجه ویژه داشته باشند. لحظهای تعیینکننده که او به پرسشهای حماس و اسرائیل پاسخ میدهد و میگوید به طور مشخص حزب الله چه زمانی به نبرد ملحق خواهد شد؟
این رسانه آورده است: مقاومت فلسطین نمیداند که چرا حزب الله روز جمعه را برگزیده است و نمیداند که از صبح دوشنبه تا جمعه چه رخ خواهد داد.
گفته میشود این اظهارات به این معناست که حزب الله برنامه و اقدام مشخص دارد، اما جزئیات آن را فاش نمیکند. به خصوص که دبیر کل حزب الله لبنان هفته گذشته با رهبران مقاومت فلسطین دیدار کرد و گفت: «با شما در قلب نبرد و در هر شرایطی هستیم».
با این مقدمه اولین سوالی که وجود دارد این است که آیا سخنرانی سید حسن نصرالله به معنای توسعه جنگ است و قرار است پای کشورهای بیشتری به این جنگ باز شود؟
هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد دولت آمریکا سخنرانی روز جمعه دبیرکل حزبالله لبنان را از نزدیک دنبال خواهد کرد. جان کربی اما گویا پیامی هم برای سید حسن نصرالله داشته و گفته: پیام ما به سید حسن نصرالله این است که درگیری در منطقه گسترش نیابد.
روزنامه «اسرائیل هیوم» در واکنش به این سخنرانی نوشت: نصرالله در یک ویدئوی کوتاه ظاهر شد. شاید نشانهای از اتفاقات بعدی باشد. آیا شاهد یک چیز جدید از سوی حزبالله خواهیم بود؟
شبکه المیادین هم به نقل از شبکههای صهیونیستی گزارش داد: تمام خاورمیانه نفسهای خود را پیش از سخنرانی نصرالله در سینه حبس کرده است.
واکنش ایران به افزایش تنشها در منطقه چیست؟
ایران در چند هفته گذشته اظهارنظر صریحی درباره حضور در این جنگ نداشته است. اما در هفته جاری دو موضعگیری کلی در این مورد منتشر شد که هر دو یک رویه واحد داشتند و آن اینکه، ایران به نیابت از کشور دیگری وارد جنگ نمیشود.
چند روز قبل بود که کیهان به افرادی که از چرایی عدم ورود جمهوری اسلامی به صحنه نبرد فلسطین سؤال میکنند، پاسخ داد و نوشت: گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیداری و تقویت ملتهاست و البته هر ملت زیر ستم و مظلومی را که اراده بر آزادگی دارد، حمایت و تقویت میکند ولی به جای هیچ ملتی وارد جنگ نمیشود و دقیقا این راهبرد تاکنون خنثیکننده سناریوهای مختلف آمریکا علیه ایران در منطقه غرب آسیا بوده است.
محسن رضایی هم روز گذشته با لباس نظامی مقابل دوربی الجزیره نشست و در پاسخ به اسن سوال گفت: ما از جنگ نمیترسیم ولی دنبال جنگ هم نیستیم. آمادگی خودمان را باید حفظ کنیم. محسن رضایی در پاسخ به این سوال که اگر دخالت آمریکا در منطقه ادامه پیدا کند، موجب ورود ایران میشود توضیح داد: ما سعی میکنیم با کشورهای دوست و همسایه مانند عراق، سوریه، عربستان، قطر و مصر مشارکت کنیم و پیشنهاد من، تشکیل ارتش اسلامی و به عهده گرفتن امنیت منطقه توسط این ارتش است.