سوپرایز بازنشستگان در آستانه روزپدر | حقوق بازنشسته ها پس از همسان سازی چقدر می شود؟ – تاجر ونیز
سوپرایز بازنشستگان در آستانه روزپدر | حقوق بازنشسته ها پس از همسان سازی چقدر می شود؟ – تاجر ونیز
به گزارش تاجر ونیز، داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در فضای مجازی خود نوشت: « با هدف حفظ کرامت و معیشت بازنشستگان، در لایحه بودجه سال آینده مقرر شده است منابع حاصل از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به امر متناسب سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یابد. این تدبیر منابع مالی پایداری را برای افزایش حقوق بازنشستگان فراهم میآورد».
پیش از این حمید امانی همدانی معاون سازمان برنامه و بودجه در مورد دلایل چشمپوشی دولت از درآمد یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که برای بودجه عمرانی پیشبینی شده بود، گفت: با توجه به ایرادی که نمایندگان مجلس به لایحه بودجه گرفتند، قرار شد درآمد ناشی از افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده که بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است، صرف یکسانسازی حقوق بازنشستگان شود.
به گفته کارشناسان ،ناترازی صندوقهای بازنشستگی به یکی از بحرانهای اقتصادی تبدیل شده است که مهترین دلیل آن کاهش نرخ پشتیبانی صندوقهای بازنشستگی از ۷ بیمه پرداز در ازای یک مستمری بگیر به ۳ بیمه پرداز کاهش یافته است./فارس
۳ میلیونی برای بازنشستگان به مناسبت روز پدر
محمد اسدی؛ رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: حدود ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی داریم که حقوق آنها از سازمان دریافت میشود. ۳۶۰ کانون استانی و شهرستانی داریم و ۳ هزار نفر هیئتمدیرههای کانون هستند.
مستمری مددجویان
پیگیری امور مشکلات بازنشستگان صندوق و قوانین و خدماتی و رفاهی از مهمترین وظیفه ماست.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: ماده ۹۶ تامین اجتماعی به صراحت میگوید تامین اجتماعی مکلف است حداقل سالی یکبار حقوق بازنشستگان برابر تورم و معیشت افزایش دهد و این باید از سوی هیئت وزیران تصویب شود؛ البته بعضا شاهد برخی مشکلات در این حوزه هستیم.
در لایحه بودجه ۱۴۰۳ حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت که بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی نسبت به آن معترض هستند.
اسدزاده بازنشسته فرهنگی با انتقاد از این رقم ناچیز میگوید: وقتی تورم اقلام اساسی زندگی مردم در عرض یکسال بیش از ۱۰۰ درصد است، چطور افزایش حقوقها را ۲۰ درصد در نظر گرفتهاند؟
او با بیان اینکه «گزارشهای رسمی مرکز آمار نشان میدهد که در یکسال اخیر بسیاری از کالاهای خوراکی ۱۰۰ درصد یا حتی بیشتر گران شده اند» اضافه میکند: قانون مدیریت خدمات کشوری میگوید افزایش سالانه حقوقها باید به نسبت تورم و افزایش هزینههای زندگی باشد؛ آیا حساب کردهاند در ماههای اخیر چقدر هزینههای زندگی ما بالاتر رفته است؟
این بازنشسته میافزاید: حتی به نرخ تورم رسمی در افزایش مزد و حقوق توجه ندارند؛ آن وقت میگویند قرار است متناسبسازی کنیم و منابع این متناسبسازی هم باید از محل پرداخت مالیات مردم تامین شود؛ مگر دولت مسئول اجرای قانون نیست؛ وقتی قوانین مزدی زیر پا گذاشته میشود، چه امیدی به متناسبسازی داشته باشیم، آنهم وقتی اعتبار آن قرار است از جیب خود ما تامین شود.
اسدزاده تاکید کرد: برای حفظ قدرت خرید بازنشستگان در سطح فعلی، حقوق بازنشستگان باید لااقل به اندازه نرخ تورم رسمی افزایش یابد؛ چندین سال است که این اتفاق نمیافتد و نتیجه آن فقیرتر شدن بازنشستگان است؛ امروز بازنشستهای که زمانی میتوانست یک زندگی متوسط داشته باشد، به زیر خط فقر رانده شده و متاسفانه تلاشی برای تغییر این اوضاع نمیشود.