اخبار روز

خبر مهم برای جاماندگان سهام عدالت | نحوه ثبت نام و دریافت سهام عدالت فرد فوت شده – تاجر ونیز

  • خبر مهم برای جاماندگان سهام عدالت | نحوه ثبت نام و دریافت سهام عدالت فرد فوت شده – تاجر ونیز

    به گزارش تاجر ونیز، ثبت نام سهام عدالت متوفیان؛ سامانه میراث، سایتی است که با ورود به آن، فرآیند تقسیم و تسهیم هوشمند و نیز انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث را به صورت الکترونیک انجام می‌ دهد. اجرای طرح انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث در سایت ثبت نام سهام عدالت فوت شدگان بر اساس زمانبندی و سال فوت آن‌ ها است.

    نحوه ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۲ و تکمیل فرم طرح ساماندهی سهام عدالت، برای بازماندگان، از طریق سامانه سهام عدالت، امکان پذیر می باشد. زمان نام نویسی جدید با گوشی و کد ملی برای دریافت این سهام نیز، تابع اعلامیه منتشر شده دولت، خواهد بود.

    آیا ثبت نام سهام عدالت دوباره انجام خواهد گرفت؟

    با وجود آنکه اکنون، بیش از ۴۹ میلیون نفر از ایرانیان، دارای سهام عدالت می باشند، اما، بسیاری از اقشار کم درآمد، کارگران روز مزد، کودکان و یا مشاغل آزاد، در این گروه جای نگرفته اند. به طور کلی، می توان گفت که حدود ۳۴ میلیون نفر، از ثبت نام و دریافت سهام عدالت جا مانده اند.

    در واقع، ثبت نام سهام عدالت، در زمان دولت های گذشته، بر اساس محل خدمت و جایگاه شغلی افراد، انجام گرفت و از آنجا که منبع آماری دقیقی وجود نداشت، ثبت نام سهام عدالت، از مستخدمین دستگاه های اجرایی دولتی آغاز گردید و برخی از اقشار کم درآمد و بی بضاعت جامعه از دریافت این سهام جا مانده اند.

    بنابراین، برای جبران کوتاهی مجلس و دولت در این خصوص، طرحی به نام ساماندهی سهام عدالت که بر اساس آن، دولت قصد ارائه مجدد سهام عدالت به سه گروه بزرگ از افراد جامانده سهام عدالت را دارد، در مجلس یازدهم مطرح و تصویب شده است. اما، در حال حاضر، زمان مشخصی، جهت ثبت نام جدید سهام عدالت ۱۴۰۲، از سوی دولت، اعلام نشده است.

    افرادی که قصد گرفتن استعلام سهام عدالت را دارند، می توانند، از طریق ورود به سایت samanese.ir، با استفاده از کد ملی خود، به صورت غیر حضوری، اقدام نمایند.

    بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکت های دولتی به اقشار کم درآمد جامعه فروخته می شود تا علاوه بر کم کردن سهم دولت از بنگاه های اقتصادی بزرگ، به توزیع ثروت میان افراد کم برخوردار جامعه نیز کمک گردد. از زمان اجرای طرح سهام عدالت، بسیاری از افراد در این طرح، ثبت نام نموده و چه بسا که ممکن است در طی سال های اجرای این طرح فوت نموده باشند.

    در صورتی که شخصی دارای سهام عدالت باشد، اما در طی سال های اجرای طرح فوت نموده باشد، دارایی وی از سهام عدالت به ورثه او منتقل می شود. به منظور انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، دولت سامانه ای را تحت عنوان سامانه میراث ایجاد نموده است که لازم است، افراد با جزئیات و امکانات آن آشنایی داشته باشند.

    قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم که سامانه میراث چیست. سپس به توضیح امکانات سایت تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی خواهیم پرداخت. در ادامه، مدارک لازم و نحوه انتقال و ورود به سایت و ثبت نام سهام عدالت فوت شدگان به وراث آمده و در نهایت، به پیگیری وضعیت پرونده انتقال سهام متوفی در سامانه میراث و استعلام و مشاهده وضعیت دارایی سهام متوفی با کد ملی پرداخته خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

    سامانه میراث سهام عدالت چیست

    از زمان ثبت نام سهام عدالت در دولت نهم و اجرای آن، بسیاری از افراد اقدام به خرید این سهام نموده و آن را در بازاز خرید و فروش می نمایند. یکی از مسائلی که در حوزه سهام عدالت برای افراد مطرح می شود این است که اگر دارنده سهام عدالت فوت نماید، تکلیف دارایی های او در این حوزه چه می شود؟

    در پاسخ به این پرسش باید بیان نمود که این سهام، همانند سایر دارایی های متوفی میان وراث تقسیم گردیده و به آن ها منتقل می شود. در این راستا، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار، از راه اندازی سامانه ای، تحت عنوان سامانه میراث خبر داده است.

    در رابطه با این پرسش که سامانه میراث سهام عدالت چیست؛ باید بیان نمود که سامانه میراث، سامانه ای است که فرآیند تقسیم و تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث را به صورت الکترونیک انجام می‌ دهد. به منظور ورود به این سایت، شخص باید دارای ثبت نام سجام بوده و احراز هویت شده و دارای کد سهامداری باشد.

    در خصوص این که آدرس این سامانه چه می باشد، باید بیان نمود که سامانه تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث ایشان (سامانه میراث) در واقع همان درگاه یکپارچه ذی نفعان سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir می باشد. درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه با هدف ارائه خدمات الکترونیکی یکپارچه به سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی، بدون نیاز به مراجعه حضوری به ذینفعان سجامی شده در راستای حفظ شفافیت و اطلاع‌رسانی صحیح می‌ باشد.

    نکته ای که در این میان حائز اهمیت است این است که اجرای طرح انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث بر اساس زمانبندی و سال فوت آن‌ ها خواهد بود. پیش بینی می شود که تا قبل از پایان سال جاری، انتقال سهام عدالت کلیه متوفیان به وراث آن ها، انجام گردد. علاوه بر این، در روند تسهیم و انتقال سهام عدالت، هیچ گونه پیامکی از سرخط‌ های شماره دار و بدون ماسک ارسال نمی گردد و این پیامک‌ ها فاقد اعتبار تلقی می شوند.

    نحوه ورود به سایت و انتقال غیرحضوری سهام متوفی در سامانه میراث

    پس از رعایت شرایط لازمه و تهیه مدارک مورد نیاز، وراث می توانند با طی کردن مراحلی، اقدام به انتقال سهام عدالت متوفی به خود نمایند. نحوه ورود و انتقال غیرحضوری سهام متوفی در سامانه میراث به طور کلی شامل مراحل زیر می شود:

    ورود به درگاه یکپارچه بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir (به منظور ورود به این سایت، شخص باید دارای ثبت نام سجام بوده و احراز هویت شده و دارای کد سهامداری باشد.)

    ورود به بخش “امور مربوط به سهام عدالت متوفی” و درج کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش “استعلام نوبت تشکیل پرونده” و اطلاع از زمان تشکیل پرونده متوفی

    در صورت تایید زمان تشکیل پرونده متوفی، شخص باید به دفاتر کارگزاری (دفاتر تایید شده)، خدمات الکترونیک قضایی و یا پیشخوان مراجعه نماید.

    ثبت نام سهام عدالت با کد ملی ۱۴۰۲

    از آنجایی که طرح اعطای مجدد سهام عدالت، با استفاده از کد ملی، برای افراد بازمانده به تازگی توسط مجلس به تصویب رسیده است، لذا در حال حاضر، اطلاعات دقیقی در رابطه با جزئیات این مصوبه وجود ندارد. اما با توجه به روند اجرای ثبت نام دوره اول سهام عدالت، پیش بینی می شود که طریقه نام نویسی و دریافت این سهام، در دوره جدید نیز با استفاده از کد ملی و گوشی، مشابه با روند دوره گذشته صورت می پذیرد.

    همچنین، با توجه به گزارش هایی که اخیرا اعلام شده است، به طور کلی، نام نویسی جدید سهام عدالت، برای ۳ گروه مشخص از افراد واجد شرایط دریافت این سهم، انجام خواهد گرفت که به ترتیب، در ادامه، در رابطه با افراد واجد شرایط دریافت سهام عدالت، با کد ملی، توضیحات لازم آورده شده است.

    افرادی که در دوره اول ثبت نام سهام عدالت، علی رغم اقدام به طی کردن فرآیند ثبت نام، به دلایل مختلفی همچون، نبود زیر ساخت های مناسب برای سیستم های نام نویسی و غیره، موفق به ثبت نام و دریافت سهام عدالت نشده اند.

    تمامی کسانی که عضو سازمان های حمایتی، مانند بهزیستی، کمیته امداد و غیره بوده اند اما به دلایل مختلفی، شناسایی نشده و یا بعد از پایان مهلت ثبت نام سهام عدالت، عضو این سازمان ها شده اند.

    فرزندان متولدین ۱۴۰۲ خانوده ها که در زمان انجام ثبت نام دوره اول سهام عدالت، در خانواده وجود نداشته اند.

    تمامی افرادی که جزو دهک های پایین ( یک تا شش ) بوده و در زمان ثبت نام اولیه سهام عدالت، به هر دلیلی موفق به انجام این کار نشده اند.

    بر طبق مصوبه جدید مجلس، تمامی افرادی که جزو یکی از گروه های بالا باشند، برای شرکت در دوره جدید ثبت نام سهام عدالت، با استفاده از کد ملی و به صورت اینترنتی، مجاز می باشند.

    پیگیری پرونده از طریق بخش “استعلام وضعیت پرونده” در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث

    از آن جایی که ممکن است، برخی کاربران با جزئیات سامانه و درگاه یکپارچه بازار سرمایه آشنایی نداشته باشند، در قسمت زیر نحوه ورود درگاه یکپارچه بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir برای متقاضیان توضیح داده شده است.

    در ابتدا، فرد می بایست در مرورگر خود، نشانی درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir را جست و جو نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن شخص باید اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و گزینه ورود به درگاه را انتخاب کند. در صورتی که فرد در این سایت ثبت نام ننموده است، در ابتدا باید در درگاه یکپارچه بازار سرمایه نام نویسی کند تا نام کاربری و رمز عبور به وی اعطا شود.

    ثبت نام سجام به‌طور معمول توسط افرادی انجام می‌شود که قصد حضور در بازار سرمایه دارند. البته با ارائه قانونی مبنی‌بر دریافت سهام عدالت متوفیان، لازم است که وراث نیز برای انجام این فرآیند اقدام کنند.

    ثبت نام سجام به‌طور معمول توسط افرادی انجام می‌شود که قصد حضور در بازار سرمایه دارند. البته با ارائه قانونی مبنی‌بر دریافت سهام عدالت متوفیان، لازم است که وراث نیز برای انجام این فرآیند اقدام کنند.

    در واقع سهام عدالت به نوعی یک سرمایه برای صاحب آن به‌شمار می‌رود. بنابراین، همانند سایر دارایی‌ها، لازم است تا برای انتقال سهام عدالت به وراث مراحل قانونی به‌طور کامل انجام شود.

    منظور از سجام چیست؟

    واژه سجام در واقع مخفف عبارت سامانه جامع اطلاعات مشتریان است که به‌منظور دریافت اطلاعات دقیق سهامداران حاضر در بازار بورس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    هر فردی که قصد دارد تا فعالیت خود را در حوزه بازار سرمایه آغاز کند باید با مراجعه به این سامانه اقدامات لازم برای ثبت نام در سجام را به‌طور کامل و دقیق انجام دهد تا از این طریق یک کد بورسی به‌دست آورد.

    لزوم احراز هویت در هنگام ثبت نام سجام

    یکی از مهم‌ترین مراحلی که برای ثبت‌نام در سامانه سجام باید مد نظر قرار گیرد، این است که فرد متقاضی باید بعد از ثبت اطلاعات و دریافت کد بورسی نسبت به احراز هویت خود اقدام کند.

    احراز هویت به این معنی است که متقاضی ثبت نام سجام باید از طریق یک مرجع مطمئن صحت مدارک شناسایی خود را تایید کند و نشان دهد که اطلاعات وارد شده معتبر هستند.

    برای اینکه شما بتوانید مراحل اولیه برای ثبت‌نام از طریق سامانه سجام را انجام دهید باید اطلاعاتی به شرح زیر را وارد کرده و در زمان احراز هویت نیز تمامی آن‌ها را تایید کنید:

    نام، نام‌خانوادگی، تاریخ تولد، نام پدر، کد ملی، شماره و سریال شناسنامه از سری مشخصات هویتی مورد نیاز به‌شمار می‌روند.

    فرد متقاضی باید شماره حساب، نام بانک، نام شعبه و شماره شبا را هم در این سامانه ثبت کند.

    آدرس محل سکونت و محل کار، کد پستی، شماره تلفن ثابت و همراه نیز از سری اطلاعات ارتباطی هستند.

    ثبت نام سجام برای دریافت سهام عدالت متوفیان لازم است

    یکی دیگر از مواردی که دولت برای لزوم ثبت‌نام در سامانه سجام ارائه می‌دهد، امکان دریافت سهام عدالت متوفیان توسط وراث است که باید احراز هویت خود را از این طریق انجام دهند.

    قبل از هر اقدامی برای انتقال سهام عدالت متوفی، حداقل یکی از وراث باید در سایت سجام ثبت‌نام کند و احراز هویت را انجام دهد، در غیر این صورت هیچ‌گونه خدماتی برای منتقل‌شدن و آزادسازی سهام عدالت فرد فوت‌شده ارائه نمی‌شود.

    برای این منظور لازم است تا افراد متقاضی جهت دریافت سهام عدالت متوفی مدارک لازم برای انجام انتقال سهام را آماده کنند که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

    کارت ملی و شناسنامه فرد متوفی

    کارت ملی و شناسنامه تمام وراث مشخص‌شده در گواهی انحصار وراثت

    گواهی پرداخت مالیات بر ارث که برای سهام عدالت در نظر گرفته می‌شود.

    ارائه وصیت‌نامه رسمی متوفی درصورتی که در گواهی حصر وراثت اشاره شده باشد.

    در نظر داشته باشید که رعایت تمامی قوانین برای افراد متقاضی دریافت سهام عدالت متوفیان الزامی خواهد بود و بعد از ثبت‌نام در سجام و آزادسازی سهام، تمامی وراث مشمول دریافت سود می‌شوند.

    از چه راهی برای ثبت نام سجام استفاده کنیم؟

    از زمان معرفی سامانه سجام، طی‌کردن مراحل مورد نیاز برای ثبت‌نام و احراز هویت از طریق دفاتر پیشخوان دولت یا کارگزاری‌ها انجام می‌شد که معمولا وقت زیادی از افراد تلف می‌کرد.

    با درنظرگرفتن معطلی‌ها و مشکلاتی که در روش حضوری برای احراز هویت وجود دارد، مدتی است که افراد می‌توانند برای ثبت‌نام در سامانه سجام از روش آنلاین استفاده کنند.

    درصورتی‌که می‌خواهید با ثبت‌نام در سامانه سجام نسبت به دریافت سهام عدالت متوفی اقدام کنید، به‌راحتی می‌توانید با کمک گوشی هوشمند خود تمامی مراحل احراز هویت و ثبت اطلاعات را انجام دهید.

    افراد می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن و در هر موقع از شبانه‌روز به‌سادگی با گوشی همراه خود از طریق اپلیکیشن های مرتبط ثبت‌نام در سجام و احراز هویت خود را در بستری امن و مطمئن انجام دهند.

    مراحل ثبت نام در سجام با اپلیکیشن

    امکان ثبت‌نام در سجام به‌صورت غیر حضوری در اپلیکیشن برای کاربران قابل دسترس است تا بتوانند با عدم مراجعه به دفاتر خدمات پیشخوان دولت و صرفه‌جویی در وقت، احراز هویت را از طریق این برنامه انجام دهند که شامل مراحل زیر می‌شود:

    انتخاب بخش بازار سرمایه

    انتخاب بخش ثبت‌نام سجام

    واردکردن شماره همراه و کد ملی

    در این مرحله باید کارمزد ثبت‌نام را بپردازید.

    فرم‌های مربوط به اطلاعات هویتی، بانکی و ارتباطی را پر کنید.

    بعد از استعلام، کد پیگیری دریافت می‌کنید.

    در آخر نیز می‌توانید احراز هویت را به‌صورت غیر حضوری انجام دهید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا